2C Social news blog: Sociálne siete menia aj tvoje správanie
2C Social news blog: Sociálne siete menia aj tvoje správanie

Aj ty radšej vyhľadávaš produkty na Instagrame, alebo sa rozhoduješ do ktorej kaviarne pôjdeš s kamošmi na základe ich profilu na sociálnych sieťach? Možno si myslíš, že nastala chyba v tvojej mysli a už nikdy neotvoríš vyhľadávač. Tak čítaj, pretože my ťa uistíme v tom, v čom si sa po prečítaní prvej vety našiel.

Nie, nie si „vadný“ a dokonca sa dá povedať, že si priam trendy. Sociálne siete sa stále vyvíjajú a postupne sa menia na primárny zdroj informácií. Podľa interných údajov spoločnosti Google, o ktorých ako prvý informoval TechCrunch, až 40 % generácie X namiesto Googlu v roku 2023 vyhľadávali pre nich dôležité informácie hlavne na TikToku a Instagrame. Práve tieto udalosti prispeli k novým možnostiam pre marketing, SEO optimalizáciu a k používaniu relevantných kľúčových slov.

Pohltili nás videá

Ani sa nečuduj a netvrď nám niečo iné. Podľa posledných výskumov v priemere trávime na sociálnych sieťach približne 2 hodiny denne. Poznáš to aj sám na sebe. Večer si sadkáš na gauč, alebo ľahneš do postele a jediná aktivita, ktorú si schopný vykonať je pohyb prštekom hore dole. Áno, všetkých baví sledovať videá, a preto je načase updatnúť obsah aj na tvojom firemnom profile a prísť s niečím novým – s videom.

To potvrdzuje aj najnovšie zistenie analýzy výkonnosti videí od spoločnosti Emplifi, ktorá skúmala tisíce príspevkov na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a TikTok. Cieľom bolo získať informácie o tom, aký obsah je úspešný, čo zaujíma divákov a aký obsah komerčné značky momentálne zdieľajú. And the winner is....REELS.

Ako môžeš vidieť v tomto grafe, dlhšie reels skutočne prekonali všetky ostatné dĺžky formátu videí. Zvalcovali aj iné video formáty na Facebooku a Max Verstappen zo sveta Reels prekonal svojich súperov trojnásobne. Vieme, že si si práve prescrolloval profil svojej firmy a našiel si tam presne....hmmm 0?! videí v správnom formáte. Tvojou ďalšou úlohu preto bude nájsť odborníkov, ktorí sa postarajú o to, aby vyplnili chýbajúci diel skladačky tvojho biznisu. Riešenie tejto úlohy je úplne jednoduché. 2create portfólio je široké ako Phong Na (najväčšia jaskyňa na svete) a naše skúsenosti bohaté aj z oblasti sociálnych sieti, o ktorých majú naši profesionáli väčší prehľad než vo svojom šatníku. To celé dochutené našim jedinečným BEYOND prístupom, aby ti (nielen) sociálne siete prinášali želané výsledky.

Všetci mudrujú a píšu svoje myšlienky na ........ Threads.

Ošiaľ najrýchlejšie sťahovanej appky Threads si mohol zaznamenať od decembra už aj na Slovensku. Všimol si si viac online filozofov, psychológov a iných politológov, ktorí pretláčajú svoje názory? Je to tak, Threads totiž ponúka zdieľanie textových príspevkov do 500 znakov, ktoré môžu byť doplnené odkazmi, fotkami či videami. Jednoducho môžeš zistiť, čo ľudia radi čítajú, čo ich v živote trápi, alebo sa spojiť s ľuďmi, ktorí majú rovnaké záujmy ako ty. A rovnako to platí aj o komerčných značkách. Ako sa to vyvinie? Nevieme, no budeme to sledovať a určite ťa nenecháme žiť bez nových gossips.

Instagram = veľká hra na rozvíjanie kreativity

Novinka za novinkou. Zmena za zmenou a neustále testovanie kreativity a nervov každého social media managera. Aj tak by sme vedeli opísať náš obľúbený Instagram. Ten prichádza s novými funkciami, ktoré ti dovolia tvoriť viac. Medzi novinkami máme ankety v popise, spoločné príbehy s kamošmi, či nové možnosti na stories alebo estetické vychytávky, ktoré zapríčinia, aby sa používatelia na Instagrame cítili viac než super a aby mohlo rásť aj povedomie o tvojej značke.

V súčasnosti Instagram testuje s niektorými používateľmi carousely v rámci Reels, ktoré umožnia používateľom zverejniť viacero videí a/alebo fotografií v jednom príspevku Reels. Dosť cool! A aby nebolo pridávanie hashtagov také jednoduché, nový level hry menom Instagram nám skomplikoval celý proces, keď znížili maximálny počet hashtagov, ktoré môžeš zahrnúť do jedného postu, na 5 hashtagov na príspevok. Kreativitu Instagram nikdy nesklamal a teraz môžeš sebe alebo tvojej značke vytvoriť okrem statickej nálepky už aj animovanú verziu a to dokonca z akéhokoľvek videoklipu zverejneného v aplikácii. Obsah tvojej značky tak bude viac autentický a ak si s tým nevieš dať rady, naši social media manageri sa už nevedia dočkať, ako ti s tvorbou contentu a kreatívnymi vychytávkami pomôžu.

Nestíhaš všetko sledovať? My v 2create áno, a preto sa môžeš na nás obrátiť. V našich rukách sú profily a stránky s viac ako 500 000 používateľmi. Zabezpečíme komplexnú správu všetkých (aj tých ešte neexistujúcich) sociálnych kanálov tvojej firmy – Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest alebo iné. Interný tím social profesionálov navrhne stratégiu komunikácie, optimálny tone of voice, pripraví atraktívne témy na dlhodobú komunikáciu, vytvorí konkrétne reels, posty, grafiku, textácie a dokonca za teba odpovie na otázky – aj tie nepríjemné – v komentároch alebo správach. Toto chceš, tak nás sleduj aj naďalej, prípadne kontaktuj, pretože z ďaleka nekončíme.